Antallet af dyr til Friland Limousine Kalven konceptet har igennem en længere periode været nedadgående. Derfor har Friland i samarbejde med Limousine Unik ApS forsøgt at hverve nye leverandører samt få nuværende leverandører til at opskalere antallet af dyr. Blandt andet ved annoncering i Limousine Nyt, efterlysning på Friland.dk og på Frilands øvrige kanaler

Friland tilbød at betale det fulde gebyr til Dyrenes Beskyttelse, den første gang det skulle betales for nye leverandører, ligesom nye leverandører blev tilbudt et ekstratillæg på én krone pr. kg det første år fra Limousine Unik ApS, skriver Friland i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har modtaget en række henvendelser fra potentielle leverandører, der gerne vil levere lidt flere dyr. Sammenlagt kommer vi desværre ikke i nærheden af det antal dyr, der er behov for, for at køre konceptet videre, siger Frilands direktør, Henrik Biilmann.

Beslutningen om at lukke konceptet, blev meldt ud til Limousine Uniks bestyrelsesmøde 12. december, men konceptet lukkes først ved udgangen af 2019.

Kan fortsat levere til Friland

Hos Friland håber man, at de nuværende leverandører til Friland Limousine Kalven, vil levere til det bredere Friland Kødkvæg koncept.

- Vi håber selvfølgelig, at nuværende leverandører til Friland Limousine Kalven, vil overveje at levere ind til Friland Kødkvæg konceptet. For nogle landmænd vil det kræve en mindre gentænkning af produktionen, og her vil vi selvfølgelig være behjælpelige gennem hele processen, siger Henrik Biilmann.

Konceptet kører videre som hidtil indtil udgangen af 2019, og det forudsætter selvfølgelig en fortsat kontrol og godkendelse fra Dyrenes Beskyttelse, hvilket også gør sig gældende, for de leverandører, der ønsker at levere til Friland Kødkvæg konceptet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næstformand i Dansk Limousine Forening og medlem af Limousine Uniks bestyrelse Jan Peter Jensen er selvsagt ikke henrykt over, at konceptet lukker.

- Det ærgrer os, for vi så jo gerne, at man havde udviklet konceptet frem for at nedlægge det. Måske ved at gøre det lidt bredere, og lukkede flere dyr ind i konceptet ved simpelthen er ændre på kravene, siger Jan Peter Jensen.

Han tror fortsat på, at danskerne gerne vil betale lidt ekstra for det eksklusive kød, limousinekvægets egenskaber som for eksempel naturplejere og ikke mindst fortællingen om dyrevelfærden.

- Vores medlemmer har jo mulighed for at levere ind til Friland Kødkvæg, hvilket mange helt sikkert vil benytte sig af. Jeg føler dog, at det er vores pligt overfor medlemmerne at lede efter alternativer. Vi skal altid sigte efter at få den bedste pris for kødet, siger næstformanden.