Danmark er ifølge Global Food Security Index blandt de lande i verden, som har den bedste fødevaresikkerhed. DTU Fødevareinstituttet gerne omverdenen med at lære af den danske måde at sikre, at fødevarer er sikre og sunde.

Således har instituttets undervisere netop afsluttet et forløb, hvor 19 studerende fra Colombia, Kenya, Kina, Mexico og Vietnam er blevet introduceret for de systemer og den tænkning, der understøtter det danske fødevaresikkerhedssystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver DTU i en pressmeddelelse.

Det tre måneder lange DANIDA-finansierede studieophold har budt de studerende på en blanding af forelæsninger, e-læringsmoduler, opgaver og ekskursioner. De har blandt andet lært om, hvordan virksomheder laver en solid egenkontrol, hvordan en risikoanalyse bliver til, og hvordan man vurderer både sundhedsgavnlige og -skadelige effekter af at spise bestemte fødevarer som eksempelvis fisk.

De studerende er offentligt ansatte i deres hjemlande, hvor de f.eks. er ansat som embedsmænd, tilsynsførende og forskere, og blandt andet har ansvar for at udforme standarder, kontrollere fødevarevirksomheder og teste fødevarer for tilstedeværelsen af uønskede stoffer eller organismer.

Læringen fra opholdet skal de studerende nu omsætte til handling, hvor det er relevant i deres hjemlande. Det skal højne fødevaresikkerheden og forbedre produktionsmåderne dér til gavn for både forbrugere i deres hjemland og i lande, som importerer varer fra de fem lande.