Der er givet tilsagn om 377.000 ton gylle, og det er vigtigt, at de sidste tilmeldinger til anlægget kommer ind nu, siger Karsten Gram, som er projektleder for foreningen BioenergiSyd.

BioenergiSyd har planer om to biogasanlæg i Glansager og Kværs i Sønderborg Kommune, og planerne skrider hastigt fremad. Interessen for at være gylle-leverandør er stor, og på nuværende tidspunkt er der givet tilsagn om godt 377.000 ton, hvoraf en større del kommer fra den østlige del af kommunen, oplyser Karsten Gram, projektleder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Torsdag gennemfører foreningen et informationsmøde med fokus på fosforproblematikken, og hvor der bliver lejlighed til at høre det allernyeste om projekterne, idet Nature Energy deltager.

I forbindelse med kontraktforhandlingerne mellem Nature Energy og BioenergiSyd i efteråret 2018 blev der udarbejdet et tillæg til samarbejdsaftalen, der har fokus på disse fosfor-problematikken. Nature Energy vil på mødet orienterede uddybende om problematikken.

Ingen gebyr for indmeldelse

Desuden har bestyrelsen for BioenergiSyd besluttet at fravige kravet på indmeldelsesgebyr for nye medlemmer på 20.000 kr. Alle, der tilmelder sig inden dimensioneringen af anlæggene er færdig, betaler kun 5.000 kr. i indmeldelsesgebyr. Bestyrelsen gør også opmærksom på, at goodwillaftalen betyder 6,40 kr. pr. ton i andelskapital. Leverer man således 10.000 ton husdyrgødning til biogasanlægget, får man, populært sagt, andelsbeviser for 64.000 kr. til en pris af 5.000 kr.

Nature Energy oplyser, at investeringsbeslutningen for de to anlæg bliver taget på et bestyrelsesmøde 19. december ? blandt andet under forudsætning af, at landbruget kan levere den nødvendige husdyrgødning.