Sidste nyt fra de globale markeder kom mandag, hvor Theresa May måtte meddele, at en afstemning i det engelske parlament omkring planen for Brexit er blevet udskudt. Begrundelsen var utvetydig, med en melding om, at en afstemning ikke ville ende med et positivt udfald. Derfor er Theresa May nu igen i gang med et forsøge på at få lidt opblødning fra EU, skriver Jyske Markets tirsdag.

EU har dog allerede meddelt, at der ikke bliver pillet ved aftalen, hvorfor det udelukkende er et spørgsmål om at kunne ændre lidt på fortolkningerne. Den positive stemning, som vi så i forbindelse med tal for det amerikanske eksportsalg, blev igen afløst af fornyet frygt for at man ikke når i mål en aftale mellem USA og Kina indenfor de 90 dage, som parterne har besluttet, at våbenhvilen skal vare, skriver Jyske Markets.

Artiklen fortsætter efter annoncen

USDA offentliggjorde tirsdag aften deres månedlige WASDE rapport, hvor markedet vil kigge nærmere på udbud og efterspørgsel i de globale afgrødemarkeder. Selvom rapporten afventes med spænding, så skal vi nok ikke forvente den samme tyngde som rapporten ellers formår at bidrage med, skriver Jyske Markets i deres analyse.

Hvad vil kineserne

Alle øjne er rettet mod begivenhederne på de globale markeder, og på sojabønnerne afventer markedet stadigvæk klarhed på om kineserne begynder at hente amerikanske varer, som det blev aftalt på G-20 mødet. Der ventes stadigvæk ekstraordinært store slutlagre på amerikanske sojabønner, og en opstart af den kinesiske import kan være med til at pynte på det ellers negative billede.

Olieprisen er tilbage i niveauet fra før udmeldingen fra OPEC+ i fredags, hvor man meddelte markedet om en produktionsnedskæring på 1,2 mio. tønder per dag. Markedet er begyndt at tvivle på om OPEC kan levere disse nedskæringer og usikkerheden spøger derfor stadig. Det skyldes primært, at markedet ikke kan gennemskue, hvor nedskæringer skal komme, nu hvor Libyen, Venezuela og Iran er blevet fritaget for at deltage.