- Det er beskæmmende, at det britiske parlament ikke kan finde fodslag i et så vigtigt spørgsmål om Storbritianniens handel med EU, siger Ove Thejls, Tican.

Mandag meldte Theresa May ud, at hun vælger at udskyde den planlagte afstemning grundet udsigten til nedstemning af Brexit-aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en farce at være vidne til. Vi må stadig have en hard-Brexit at arbejde ud fra, men vi tror fortsat på, at parterne kan finde hinanden og blive enige om en time-out. Lige nu holder vi vejret, og håber partner fastholder den forlængede tidsfrist frem til udgangen af 2020, så Storbritiannien stadig er med i en frihandelsaftale, siger Ove Thejls.

Hvis der kommer en hård Brexit uden aftale forudser, Ove Thejls, at eksportpriserne på svinekød vil stige med cirka 40 procent til Storbritiannien.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer en slags chok-effekt, og salget af svinekød vil falde drastisk på den korte bane i Storbritiannien, men på den lange bane vil priserne på sigt stabilisere sig. Men vi er heldigere i Danmark end så mange andre lande i EU. Vi har gode muligheder for at eksportere til lande som Japan og Australien og finde nye markeder, siger den administrende direkør, Tican.