For nogle er fugle smukke væsener, de elsker at observere i naturen, men for andre er fugle en sand plage og noget man frygter. Mange landmænd har problemer med fugle, der æder deres afgrøder, forurener foder med fuglelort og prikker øjnene ud på de små pattegrise på marken.

Firmaet Bird Alert byder ind med løsninger til at skræmme langt de fleste fuglearter væk fra markerne. En boks monteres direkte i marken og kan registere, når de udvalgte fugle kommer inden for en radius af op til 250 meter. Herefter giver boksen besked til app'en på mobilen. Herefter kan landmanden sidde hjemme i sofaen og aktivere lige netop det fugleskræmsel, han ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuglene vænner sig

Fugleskræmslet kan både bestå af en højtaler med et lydbibliotek med mågeskrig, rågeskrig, skrig fra gæs og stære og aktivere gaskanoner og såkaldte dragefødder med en rovfugledrage, der hæves og sænkes. App'en kan også aktivere en såkaldt Eagle Eye, der skræmmer fuglene væk ved at reflektere solens stråler i et varieret mønster.

- Mange landmænd har gaskanoner i marken, men problemet er, at fugle vænner sig til alt, hvad der er stationært, fortæller indehaver af Bird Alert, Bjarne Drews.

Bird Alert kan gennem højtalere i marken variere fugleslydene helt afhængig af, hvilke fugle der rammer marken.