Det var på mange måder en anderledes sæson i 2017/2018 for græsfrøbranchen. Et meget vådt efterår vanskeliggjorde arbejdet i marken og resulterede i en meget stor vækst i forårssalget. Sideløbende med at hjemmemarkedet så en stigning, steg væksten i produktion og eksport også for DSV Frø. Derudover, sluttede sæsonen, som bekendt, af med en ekstrem tør sommer.

- Med baggrund i et konkurrencedygtigt set-up, samt øget salg på verdensmarkedet, var der til høst 17/18 udlagt et markant større areal end tidligere. Dette har resulteret i en markant stigning i eksportomsætningen, udtaler Lasse Bech, adm. Direktør i DSV Frø Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig med en forårssæson, hvor stigningen i salget på hjemmemarkedet har været på mere en 30 procent, samt salg af nye produkter såsom raps, har der været travlhed i hele organisationen. De øgede aktiviteter sammenholdt med, at det er lykkedes at holde omkostninger nede, har skabt et godt resultat for DSV Frø Danmark A/S, siger Lasse Bech.

Omsætningsfremgangen på 27 procent resulterede således i et resultat, efter skat, på 9,2 millioner koner mod 4,1 millioner kroner året før