Med mange års erfaring, rigtig mange majsskæreborde i drift og en samlet årlig produktion af cirka 1.500 majsskæreborde i både USA og Tyskland er det specialister, der står bag teknikken af Gerninghoff majs skærebord, skriver FMR Maskiner i en pressemeddelelse.

- Der høstes majs til modenhed med Geringhoff skæreborde i hele verden - også mere og mere i Danmark - og vi håber naturligvis, at dyrkningen spreder sig til flere planteavlere herhjemme, for med majssorter, der bliver fremavlet med en til stadighed kortere dyrkningssæson, kan det være en god forretning for landmændene, mener Henrik Rasmussen og Anders Højte fra FMR Maskiner, der har importen af de specialiserede skæreborde i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge FMR Maskiner bliver Geringhoff majsskærebordene produceret i flere modeller. På Agromek kan gæsterne se typen "Mais Star Horizon", der plukker kolberne, og knuser stubben i én arbejdsgang. Skærebordet er i stand til at køre med meget lav stubhøjde, mens det høster op til 12 rækker majs af gangen. Kolberne trækkes til midten af snegle, mens 2 modsat roterende valser med hver 4 knive og en kraftig horisontal kniv klarer høst og neddelingen af planterne. Det giver stor kapacitet i mejetærskeren, at stængler og kolber allerede er separeret og grundigt tærsket, inden de når frem til mejetærskerens tærskeværk, og det gør det også nemt for tærskernes snitter efterfølgende at fordele materialet jævnt over stubben.

Hvilken mejetærsker, de skal arbejde sammen med, er i princippet ligegyldigt, for som ekspert i skæreborde har Geringhoff intet foretrukket mejetærskermærke. De koncentrerer sig om at optimere skærebordene til perfektion og lader mejetærskerfabrikanterne om at gøre deres arbejde med selve mejetærskeren, oplyser FMR Maskiner.