De russiske gæster er blandt de omkring 750 udenlandske forretnings- og pressefolk fra 40 lande, som efter invitation besøger Agromek

En russisk delegation på omkring 30 forretningsfolk og embedsmænd med relationer til landbruget kommer på tre dages besøg på Agromek.

- De kommer til Agromek for at få en opdatering på, hvad vi kan, når det gælder maskiner og udstyr samt kvæggenetik. Udover at besøge Agromek får de mulighed for i mindre grupper at komme hjem og besøge virksomhederne, mens andre vil besøge danske landbrug. Der bliver desuden besøg hos Seges i Skejby, hvor de skal høre om danske løsninger til at optimere produktionen, siger områdedirektør Jan Laustsen, Landbrug & Fødevarer, som er involveret i planlægningen af besøget i samarbejde med den danske ambassade i Rusland.

Der er tale om forretningsfolk fra store landbrugsvirksomheder samt embedsmænd på højt plan fra fem russiske regioner. Gæsterne kender i forvejen en del til dansk landbrug og danske producenter af maskiner og udstyr til landbruget.

- For omkring ti år siden etablerede vi Agro Business Club, et forum, hvor vi prøver at skabe forretningsmuligheder for både russiske og danske virksomheder. Vi mødes med jævne mellemrum. Vi håber, at besøget vil give nogle konkrete ordrer, for nogle af partnerne kender hinanden i forvejen, og derfor kan der være mulighed for at afslutte igangværende kontakter med konkrete handler, siger Jan Laustsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Agromeks direktør, Claus Hermansen, ser frem til det russiske besøg på Agromek.

- Agromek har et rigtigt godt samarbejde med både udenrigstjenesten og Landbrug & Fødevarer, som også kommer til udtryk ved det russiske besøg. Men udstillerne gør også en stor indsats for at trække udenlandske gæster til Agromek, og den seneste opgørelse viser, at der kommer omkring 750 udenlandske besøgende, som er direkte inviteret, siger Claus Hermansen.

I 2016 havde Agromek i alt 5.550 udenlandske besøgende ud af et samlet besøgstal på 41.688.