1.oktober 1968 var dagen, hvor Farsø Maskinværksted fik forhandlingen af Ford. Det er nu 50 år siden, og denne begivenhed makere man hos Farmas hos det årlige julemarked, som afholdes nu på fredag i hovedafdelingen i Farsø.

- Det hele begyndte faktisk tilbage i 1940'erne, hvor vi fars bror grundlagde forretningen i Farsø, hvor de første mærkeforhandling fra Porsche, som senere blev afløst af Bukh, og i 1968 af Ford, som har hængt ved lige siden, fortæller Anette Rosengren, som i er indehaver af Farmas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flere tusinde traktorer

Der er sket meget hos Farmas siden man fik forhandlingen af Ford i 1968.

- Vi ved ikke hvor mange traktorer der er solgt, men det er flere tusinde, fortæller Thomas Mikkelsen, salgschef hos Farmas, som viser en Ford 4000 frem, som er identisk med den første Ford-traktor der blev solgt i 1968: En Ford 4000 med 61 hestekræfter.

- Ford 3000, 4000 og 5000 var de mest populære modeller i begyndelsen. I dag er det T7-serien fra New Holland, som topper ved T7.315 med 315 hestekræfter, fortæller den nordjyske salgschef.

Selvom der bliver solgt færre enheder af traktorer i dag sammenlignet med 1968, så er den gennemsnitlige størrelse steget markant.

- Det samme er vores forhandlerområde. I begyndelsen dækkede vi Vesthimmerland, mens vi i dag dækker fra Skagen i nord til Silkeborg i syd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For hele familien

Julemarkedet hos Farmas er blevet en fast tradition, hvor Farmas opfordre til at hele familien kan samles.

- Foruden mange landbrugsmaskiner, så har vi også en række udstillere, som intet har med landbrug at gøre. Det er en god tradition for at tage hele familien til julemarkedet, hvor der er rigtig mange forskellige aktiviteter og produkter at se nærmere på, fortæller Thomas Mikkelsen.

På maskinsiden viser man maskiner fra New Holland, ligefra mejetærskere, traktorer, læssemaskiner og redskaber.

- Desuden er der blandt andet redskaber fra Dal-Bo, Kuhn, Kverneland, Hardi og Danfoil. Vi har også en testbane, hvor man kan afprøve den nye New Holland T6.175 med Dynamic Command-transmission.

Der er faktisk tale om den selvsamme traktor, som PowerGear har afprøvet. Klik HER for at se testen af traktoren.