Efter 22 år i landbrugets organisationer sætter Anne Lawaetz Arhnung sig nu i spidsen for direktionen, som hun har været medlem af siden 2012.

- Der er mange forventninger til, hvordan fødevareerhvervet skal producere på en mere og mere bæredygtig måde. Til at lede os igennem denne rejse, hvor vores medlemmer stadig skal tjene penge, har vi brug for en person, der kender vores sektor godt, og som kan sikre sammenhængskraft i værdikæden og blandt vores medlemmer. Derfor har vi valgt Anne Lawaetz Arhnung til at stå i spidsen for Landbrug & Fødevarer. Med 22 år i huset har hun et indgående kendskab til innovation og politik og et enestående kendskab til vores organisation, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anne Lawaetz Arhnung er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Hun kom til det daværende Landbrugsraadet i 1996 og har siddet i direktionen i Landbrug & Fødevarer siden 2012. I 2014 blev hun forfremmet til viceadministrerende direktør, og to år senere fik hun også ansvaret for at effektuere sammenlægningen af Landbrug & Fødevarer og landbrugets videnscenter, SEGES, da hun blev udnævnt til direktør i SEGES.

- Som erhverv står vi foran store udfordringer. Fødevarer er til debat som nærmest aldrig før, og i den forbindelse er der brug for et stærkt Landbrug & Fødevarer, som ikke alene skal sikre de bedst mulige vilkår for vores medlemmers produktion, men også fastholde den udvikling, der gør, at vi her i Danmark har en af de mest moderne, innovative og bæredygtige fødevareproduktioner i verden. Det er vores opgave at gøre fødevareproduktionen endnu mere bæredygtig samtidig med, at indtjeningen øges hos både virksomheder og landmænd, siger Anne Lawaetz Arhnung.

Anne Lawaetz Arhnungs nye rolle som administrerende direktør betyder samtidig, at SEGES får ny direktør. Det bliver Ejnar Schultz, som allerede er en del af SEGES' direktørgruppe. Han indtræder samtidig i L&F's direktion. Ejnar Schultz er udannet agronom og har de seneste to år været direktør for Innovation i SEGES. Før det har han blandt andet været leder af økonomi og virksomhedsledelse samme sted.

Både Anne Lawaetz Arhnung og Ejnar Schultz er tiltrådt deres nye stillinger