Landbrug & Fødevarer mener, at det er en ærgerlig beslutning at lukke Kolding erhvervshavn, oplyser organisationen i e pressemeddelelse.

Ifølge Landbrug & Fødevarer vil beslutningen resultere i, at Kolding kommune og omegn vil miste vækst og produktionsarbejdspladser, fordi det ikke længere kan betale sig for mange virksomheder at etablere sig eller have sin drift i Kolding, når erhvervshavnen forsvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser med stor alvor på, at man uden inddragelse af erhvervslivet beslutter at opsige lejemålene og omdanne havnens areal til rekreative formål og boliger. Selvom opsigelsesperioden rækker nogle år ud i fremtiden, så er det alvorligt for de virksomheder, der har fokuseret dele af deres forretning og investeret i Kolding, siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer.

De danske havne er en vigtig brik for fødevarevirksomhedernes forretning som logistikknudepunkt for eksport, import og produktion.

Landmænd bliver ramt

Flere store virksomheder som DLG, Danish Agro, Danish Crown og Tulip anvender havnen i Kolding til erhvervsaktivitet.

Derfor opfordrer Landbrug & Fødevarer nu til, at byrådet i Kolding tager deres beslutning op til revurdering:

- Det er uforståeligt over for erhvervslivet i Kolding-området, og det vil gå ud over investeringslysten i kommunen. Samtidig vil landmændene også blive ramt af en dyrere foderregning, fordi foderet uden havnen skal transporteres længere, siger Flemming Nør-Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kolding Havn har i dag 433 arbejdspladser direkte på havnen og cirka 2800 afledte arbejdspladser i kommunen.