Nye grænser for Natura 2000-områderne er netop sendt til EU-godkendelse. Værdifuld natur tilføjes, mens marker og bebyggelse udtages.

Yngleområder for fugle ved Skagen, bøgeskove ved Silkeborg og i Sønderjylland og store skovarealer i Nordsjælland. Det er bare nogle af ca. 31.000 hektar værdifuld natur, der nu står til at få Natura 2000-beskyttelse. Samtidig udtages ca. 30.000 hektar, der ikke er værdifuld natur. De nye grænser for Danmarks Natura 2000-områder er i går sendt til godkendelse hos EU-Kommissionen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det var en nyhed, som glæder L&F.

-Det er godt, at man med den aktuelle bekendtgørelse nu har sat to streger under den øvelse, der har været i forhold til at tage arealer uden naturmæssig betydning ud af Natura 2000-områderne.Det er positivt, at regeringen på den måde har fulgt op på et af de mange gode elementer i Naturpakken fra maj 2016. Det vil vi gerne kvittere for, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer og fortsætter.

- Der er blandt andet taget ca. 30.000 ha landbrugsjord ud af Natura 2000-områderne. Og selvom vi gerne havde set, at der var taget endnu mere landbrugsjord i omdrift ud af områderne, giver det rigtig god mening at tage de arealer ud, da det betyder mindre bureaukrati og færre grundløse restriktioner for de berørte landmænd. I forbindelse med, at der også kommer ca. 30.000 ha ny natur ind i Natura 2000-områderne, har det været rigtig vigtigt, at der er gennemført en grundig høring af potentielt berørte lodsejere, så der ikke er lodsejere, der berøres negativt at de nye udpegninger, ligesom den nye natur hovedsagelig består af offentligt ejede arealer.Vi har gentagne gange påpeget vigtigheden af, at revisionen af områdegrænserne hviler på et solidt politisk og fagligt grundlag.Vi håber nu, at EU vil godkende de foreslåede ændringer, så grænserne af hensyn til ikke mindst landmændenes forvaltning af deres arealer kan blive endelige., siger han.