Hvert år afholder Grimme Skandinavien landsdemonstration af kartoffelmaskiner. Men i år kunne Grimme fejre 100 års jubilæumsdemonstration på Godset I/S ved Bording med præsentation af ni maskiner, hvor fire var helt særlige nyheder. Nyheder som vil præge kartoffelerhvervet de næste 10 år frem, ifølge salgschef hos Grimme Skandinavien Danmark, Per Rasmussen.

- Vi havde kalkuleret med cirka 800 besøgende, men nåede nok op på over 1000 besøgende, så det er flot fremmøde, fortæller Per Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grimme havde indkøbt brændende kærlighed til alle gæsterne, men var lige ved at løbe tør for kærligheden til kunderne, fordi så mange var mødt op i det dejlige solskinsvejr til demonstration ved Godset.

15 tons i tanken

Grimme Skandinavien præsenterede den nye Ventor 4150-model 4-rækker maskine, der rummer 15 tons kartofler i tanken.

Ventor 4150 UB er selvkørende med topkæde og i 4-rækker.

- Maskinen betyder stor kapacitet og kendt teknik for avlerne, fortæller salgschefen.

De besøgende ved demonstrationen fik også vist en nyudviklet kartoffeloptager, AirSep EVO 290, der sorterer sten fra kartoflerne med brug af luft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgschefen fortæller, at en kartoffelavler blev så inspireret af demonstrationen, at han købte en AirSep EVO 290 med to rækker på dagen. Handlen på 2,5 mill. kr. tog under fem minutter.

- Alle vores nyheder er landbrugsmaskiner, der tager lang tid at udvikle og implementere i landbruget, siger Per Rasmussen.

Grimme præsenterede også kartoffeloptagerne EVO 290 UB og EVO 280 UB med en enkelt aksel og en otte tons tank.

På dagen havde Grimme sørget for at deres montører stod klar med råd og vejledning om optimal betjening af køretøjerne og skånsom håndtering af kartoflerne.

Firmaet viste også nyheder indenfor køl og ventilation for de mange besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark bliver der avlet kartofler på over 50.000 ha jord, så mange landmænd har stor interesse i nyudviklede maskiner, der kan optimere produktionen.