Abonnementsartikel

EU-debatterne på landbrugsområdet er nu blevet skudt rigtigt i gang. Endnu har kun få møder været afholdt, men i morgen vil Fødevareminister Eva Kjer Hansen og danske kandidater til sommerens Europa-parlamentsvalg diskutere fremtidens europæiske landbrugspolitik.

Den danske regering arbejder aktivt for at markedsorientere og liberalisere EUs landbrugspolitik, og målsætningen er, at den direkte støtte skal være udfaset i 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de kommende år skal den fremtidige fælles landbrugspolitik fastlægges, og på debatmødet skal det blandt andet diskuteres, hvordan man fra dansk side kan få maksimal indflydelse i det arbejde.

- Dansk landbrug er grundlæggende sundt. Men det omdiskuterede EU-landbrugsbudget er en alt for dyr indkomststøtte, som forhindrer os i at prioritere andre vigtige europæiske emner, for eksempel forskning og miljø. I 2009 udgør den direkte støtte til europæiske landmænd en tredjedel af det samlede EU-budget. Det er cirka 40 milliarder Euro, og de penge kan bruges meget bedre, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen, som er vært ved debatmødet.

En bred vifte af danske EP-kandidater deltager, og ambassadørerne fra Frankrig og Estland fremlægger deres syn på EU-landbrugspolitikken, ligesom EU-eksperten Lykke Friis fortæller om den aktuelle situation i EU.

Mødet holdes kl. 15.30-18 på husbåden Restaurant Viva, Langebrogade Kaj 570, 1411 København K.