Abonnementsartikel

Efter flere ugers stigende svinenotering stopper opgangen for denne gang, men udmeldingen fra Danish Crown tyder på yderligere prisstigninger frem mod sommeren.

Danish Crown betaler derfor uændret 9,00 kr. pg. kg for svinene i næste uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også søerne betales uændret. Det vil sige 7,30 kr. pr. kg

Optimismen hentes blandt andet på det engelske marked, hvor Danish Crown forventer at kunne se stigende priser hen mod sommeren. En stigende tendens i den engelske valuta vil også gavne denne udvikling, skriver Danish Crown i sin markedsbertning.

"Det russiske marked viser tegn på øget aktivitet. Om 14 dage er den russiske påske overstået, og kunderne begynder at se fremad. Det samme er gældende på det ligeledes vigtige polske marked.

Situationen er fortsat stabil omkring afsætningen til Japan og Kina. I Japan er kontrakterne for de næste 2-5 måneder indgået, og disse vil være med til at bidrage positivt til vor indtjeningssituation. I Kina forudser vi et stabilt højt prisniveau hen over sommeren.

USA ligger en smule under forventningerne, og aftrækket er således påvirket af den øjeblikkelige krise, der jo som bekendt er markant i netop USA", hedder det i markedsberetningen.