Landbrugselever på Asmildkloster Landbrugsskole får 23. og 24. oktober mulighed for at afprøve de store maskiner til gødning. Eleverne får hands on kendskab til nogle af de gødningsspredere, de skal ud og arbejde med efter end uddannelse.

Faglærer i teknik på landbrugsskolen, Claus Bengtsen planlægger temadagene og fortæller, at eleverne bliver trænet i at kalibrere og betjene gødningsspredere, og de får lov til at opleve teknologi som N-sensor gennem VR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har planlagt et bredt program, hvor eleverne får oplæg om kunstgødningers egenskaber og kvaliteter. De teoretiske oplæg suppleres med praktiske forsøg i marken, hvor en lang række producenter kommer og viser det nyeste udstyr frem, fortæller Claus Bengtsen.

Souschef på Asmildkloster Landbrugsskole, Lars Mogensen, er glad for at landbrugserhvervets leverandører bakker op om initiativet med temadagene.

- Det er med til at gøre vores mange elever klar til at komme ud og gøre en forskel i erhvervet. Udviklingen i maskinbranchen går så hurtigt, at vi som skole er afhængige af samarbejdet med leverandørerne for at kunne vise den nyeste teknologi, siger Lars Mogensen.

-Vi oplever, at eleverne er meget engagerede og tilegner sig megen viden, når vi inddrager erhvervet og leverandørerne i undervisningen, fortsætter Lars Mogensen og Claus Bengtsen.

I løbet af dagene har landbrugsskole blandt andet tre kørende spredeforsøg, to eksterne oplægsholdere og andre aktiviteter for eleverne.