Ifølge DCA, Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, viser en ny undersøgelse, at drift af Europas skove med henblik på at maksimere kulstofoptagelse har en minimal effekt på det globale klima.

Undersøgelsen, der er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature, viser, at forskerne fandt ud af, at de klimagoder, som bæredygtig skovdrift giver, vil være beskedne og lokale, men ikke globale, oplyser DCA i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, at den primære rolle af skovdrift i Europa i de kommende årtier ikke bliver at beskytte klimaet, men at tilpasse skovene til det fremtidige klima for at opretholde træforsyningen samt økologiske, sociale og kulturelle goder, samtidig med, at man undgår klimafeedback fra brand, blæst, skadedyr og tørke, fortæller artiklens forfattere i pressemeddelelsen.

Ifølge DCA benyttede forskerholdet en kompleks computermodel til at beregne mængderne af den kulstof, energi og vand, der fanges eller frigives ved skovdrift. Derefter analyserede de effekterne af de forskellige skovdriftsstrategier.

Bæredygtig skovdrift kan potentielt set reducere global opvarmning ved at fjerne CO2 fra atmosfæren. Skovdrift, der har fokus på at minimere CO2, kan derved fjerne syv gigatons kulstof fra atmosfæren inden år 2100.