Hvis du har brug for mange æbler og har lyst til at køre forbi plantagen hos Nordfyn Frugt og Grønt, der ligger lidt nord for Tørresø, så er det bare om at komme afsted.

Ifølge fyens.dk bugner plantagen med de op til 50 år gamle æbletræer med lækre gourmetæbler, som er klar til at blive plukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Christensen, der ejer plantagen, har ikke længere selv mulighed for at høste æblerne, og de vil derfor gå til spilde, hvis ikke der er andre, som plukker dem.

En yderligere udfordring er, at han ikke kan afsætte æblerne. Æblegrossisterne efterspørger store, regelmæssige mængder af bestemte sorter, og det kan han med 12 forskellige sorter og med en relativ lille plantage på otte hektar ikke efterkomme.

Derfor giver han nu tilbuddet om, at alle kan få lov at plukke æbler til eget forbrug mod at plukke lige så mange til ham, så han kan bruge dem til most.

Indtil videre har tilbuddet ikke rigtigt fænget. Det gode er, anfører han, at man kan nå det endnu, da sæsonen sandsynligvis varer til først i november. Han har tænkt på at markedsføre sig med "gourmetæbler". I over 10 år er træerne hverken blevet sprøjtet med det ene eller det andet, skriver Fyens.dk.