I sidste uge kom Landbrugsstyrelsen med opgørelsen for det antal danske landmænd, der i år har vist interesse for at omlægge eller udvide det økologiske areal. I en pressemeddelelse oplyser Landbrugsstyrelsen, at der i øjeblikket arbejdes på at behandle ansøgningerne. Det forventes, at der samlet vil blive udbetalt 310 millioner kroner i løbet af de næste fem år til ansøgerne. Cirka 1070 danske landmænd har søgt om nyt tilsagn til knap 39.000 hektar, hvoraf størstedelen opfylder kravene for at få det særlige omlægningstillæg. Tillægget gives til arealer, der omlægges fra konventionelt økologisk jordbrug, skriver Landbrugsstyrelsen.

- Opgørelsen viser, at der er gang i en markant udvikling i erhvervet, hvor flere og flere landmænd viser interesse for at komme i gang med økologien, fortæller Hans Erik Jørgensen, formand for økologi-sektionen hos Landbrug & Fødevarer, og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør de både, fordi økologi er en spændende faglig udfordring som landmand, og fordi de kan se, at der er mulighed for at udnytte det potentiale, vi har både herhjemme og internationalt med voksende salg af økologiske varer.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at med dette års søgning til økologisk arealtilskud kan der forventes en yderligere stigning i det samlede økologiske areal i Danmark. Den seneste opgørelse af det økologiske areal fra maj 2017 viste et samlet økologisk areal på godt 245.000 hektar.