Regeringens nye luft- og klimaudspil "Sammen om en grønnere fremtid" falder i god jord hos Landbrug & Fødevarer. Her kan regeringen nemlig høste stor ros for sit valg om at afsætte 160 millioner kroner til at reducere udledning af ammoniak fra landbruget. Niels Peter Nørring, områdedirektør fra Landbrug & Fødevarer, fortæller, at de ser frem til at komme i dialog med regeringen om at finde løsninger, der gavner natur, luft og landmændene.

- Dansk landbrug er dog i forvejen et af de mest ammoniakeffektive i verden. Vi har således reduceret udledningen med 45 procent fra 1990-2015, fortæller Niels Peter Nørring og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi slås i dag med helt urealistiske krav fra en tidligere regerings tid om 24 procents reduktion i 2020 i forhold til 2005. Gennemsnittet af EU er på 6 procent, og for mange af de andre lande er der masser af lavthængende frugter, som vi allerede har høstet herhjemme.

Ifølge Landbrug & Fødevarer er der behov for nytænkning, smidige rammebetingelser, innovation og massive investeringer.

- Vi har længe peget på en række dilemmaer i ammoniakreguleringen, der direkte modarbejder investeringer i ammoniakeffektive stalde. Planen må være en anledning til at se på dem, siger Niels Peter Nørring, der har et håb om, at der samtidig kommer flere teknologier på Miljøstyrelsens teknologiliste, som kan gøre det billigere at få indført ny teknologi i forbindelse med miljøgodkendelser.