- Friland Limousine Unik Kalven står ved en skillevej, hvor vi må beslutte os for, om konceptet skal køre videre. Det håber vi selvfølgelig meget på, at det kan, men vi må også være realistiske, når vi se på tallene. I bund og grund handler det om, at vi skal lave en god forretning for både leverandørerne og kunderne.

Sådan siger Frilands direktør, Henrik Biilmann, der i samarbejde med Limousine Unik nu sætter alle sejl ind for at skaffe nye leverandører til Friland Limousine konceptet ifølge en meddelse fra Danish Crown. Han tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er desværre på et kritisk niveau, hvor vi får så få dyr til slagtning, at det er svært at blive ved med at lave en god økonomi i konceptet, siger han.

Det har gennem en årrække været et ønske fra Frilands side at finde en stor fast aftaler af kødet fra Friland Limousine Kalven. Dette har dog vist sig at være en stor udfordring, blandt andet pga. det faldende antal slagtninger, og hvis der ikke kommer nye leverandører til, ser prognosen for de kommende år desværre ikke lovende ud.

- Mange af leverandørerne til konceptet har dyrene som en hobby og i mindre skala. I takt med at nogle leverandører stopper eller går på pension, er der selvfølgelig behov for, at vi får nogle nye kræfter ind, der kan føre konceptet videre, siger Henrik Biilmann.

For at hverve nye leverandører tilbyder Friland at betale det fulde gebyr til Dyrenes Beskyttelse, den første gang det skal betales for nye leverandører. Derudover vil nye leverandører modtage et ekstratillæg på 1 kr./kg det første år.

Hvis det ikke lykkes at skaffe tilstrækkeligt med nye leverandører, kan Friland være nødsaget til at lukke konceptet ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skulle vi ende i den uheldige situation, hvor vi er nødsaget til at lukke konceptet, vil de nuværende leverandører til Friland Limousine kalve have mulighed for at levere ind til Friland Kødkvæg, hvilket vi håber på mange så vil vælge, men i første omgang håber vi på, at dette ekstraordinære tiltag kan vende udviklingen, slutter Henrik Biilmann.