Den nordjyske kødkoncern Himmerlandskød har købt Arlas lukkede smørmejeri i Rødkærsbro, skriver Food Suply DK.

Arla lukkede mejeriet i maj, hvorefter det blev sat til salg for 3,5 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Underdirektør, Christoffer Andersen, hos Himmerlandskød bekræfter købet, men ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad virksomheden betalte for bygningerne, eller hvad planen er at bruge det tidligere mejeri til.

- Det bliver nok noget med forædling og biprodukter. Der er forskellige muligheder, men der går lige noget tid, inden vi kan sige, hvad vi vil. Under alle omstændigheder holder vi os til vores egen branche - vi skal ikke til at lave ost eller smør, siger Christoffer Andersen til Food Supply DK, mens han tilføjer, at Himmerlandskød dog har en plan om, at de mange nye kvadratmeter skal bruges til en ny gren på forretningen og senere andre nye aktiviteter.

Kølefunktion

Christoffer Andersen oplyser til Food Supply DK, at bygningerne er cirka 3600 kvadratmeter, hvoraf de 2500 er med kølefunktion.

- Bygningerne er velholdte og lige til at flytte ind i. Vi skal bare have gjort facaden pæn, og så have renoveret cirka 200 kvadratmeter af det gamle mejeri lidt, og det projekt tager vi fat på forholdsvist hurtigt. Så kan vi indrette lokalerne i første kvartal næste år og komme i gang med produktionen, siger Christoffer Andersen til Food Supply DK.

Himmerlandskød er resultatet af en fusion mellem de fire kødvirksomheder Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød i Farsø. Koncernen er ejet af Christoffer Andersen, hans søster og hans far.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidstnævnte, Lars Andersen, etablerede Himmerlandskød i 2008. Det skete også i et tidligere Arla-mejeri, idet Lars Andersen overtog det lukkede mejeri i Farsø, hvor Himmerlandskød råder over cirka 3.000 kvadratmeter og 75 medarbejdere.