De to innovative radialdæk Tractor70 og Tractor85 blev sidste år præsenteret ved den store landbrugsmesse Agritechnica i Hannover. Nu er Continental klar med to nyheder i TractorMaster-serien. Den verdensomspændende dæk- og teknologikoncern producerer dæk til alle køretøjer, og de nye højkvalitetsdæk til landbrugsmaskiner indgår i den række af modeller, som markedsføres i Danmark.

Effektivt landbrug

- Landbrugsdækkene er en væsentlig del af Continental-koncernens tilbud til markedet. Især her i Danmark, som er et effektivt landbrugsland, har vi konstateret et stort potentiale, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store nye dæk gemmer også på nyskabelser. Blandt andet en vulstteknologi og brugen af et innovativt nylonmateriale kaldet ?N.flex? i karkassen, som sikrer en behagelig kørsel og en høj grad af robusthed. I TractorMaster-serien præsenteres også en spritny ?D.fine?-mønsterteknologi, der har fem procent større dækmønster overflade end standard traktordæk. Det er medvirkende til at sikre flere driftstimer på dækket.

- Når man kører på ujævne flader med pludselige huller, skarpe sten og andre objekter, er det et must, at kørslen er behagelig, og at dækkene er robuste, fortæller Georg Nielsen.

100 størrelser i 2019

Continentals mål er, at der i 2019 skal være 100 forskellige størrelser af landbrugsdæk. Dækkene bliver fremstillet på virksomhedens Lousada-fabrik i Portugal, hvor der sidste år blev investeret flere end 100 mio. kr. for at øge produktionen af dæk til landsbrugsmaskiner.

De første størrelser i TractorMaster serien - 540/65R28 og 650/65R38 - er nu tilgængelige, og flere størrelser vil følge i de kommende måneder.