I en artikel i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications advarer forskere fra SLU om de langsigtede virkninger af tørken og varmen kan have på vores jord. Det skriver SLU i en pressemeddelelse.Sommertørken ramte hårdt mod både Sverige og mange dele af resten af Europa. Forskeren Sara Hallin mener, at ændringer i jorden på grund af tørke er bekymrende.

Det skriver Jordbrugsaktuelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge SLU har en række rapporter efter sommerens tørke afsløret indirekte og mere uforudsete virkninger efter sommerens varmebølge. For eksempel har Lunds Universitet for nylig rapporteret, at tørkeramte træer blev mere følsomme over for angreb fra både svampe og insekter. Men selv jorden og undergrunden er blevet påvirket.

-Jorden er meget levende. Det er hjem for tusindvis af arter af svampe og bakterier, der er afhængige af hinanden i indviklede netværk og fællesskaber, siger en af forfatterne, professor Sara Hallin, Institut for Skov, Mykologi og Plantepatologi ved SLU og fortsætter:

- Disse vekselvirkninger er vigtige for en bred vifte af økosystemfunktioner som plantenæring, rent grundvand og reducerede drivhusgasemissioner, siger hun.