Navneskiftet indikerer, at maskinforetningen i Lemvig nu bliver en integreret del af Anker Bjerre A/S, der også driver maskinhandel i Mejrup ved Holstebro.

- Siden overtagelsen i 2009 har der været samme ejerkreds bag Lemvig Maskinforretning og Anker Bjerre A/S, men virksomhederne er blevet drevet som to selvstændige forretninger. Ved at samle de to forretninger kan vi yde kunderne en endnu bedre service, og internt kan der rationaliseres i administration og bogholderi. Ved at samle indkøb til de to forretninger får vi også en større volumen og forhåbentlig lavere priser, som bliver til gavn for kunderne i begge forretninger, siger Anders Frandsen, direktør for Anker Bjerre A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han pointerer, at navneskiftet på ingen måde indikerer, at forretningen på Heldumvej er på vej væk fra Lemvig. Tværtimod er der lige ansat nye kræfter til forretningen i Lemvig.

Ejerkredsen er reduceret

Navneskiftet i Lemvig kommer i kølvandet på, at Børge Ørgaard, der var medejer og daglig leder af Lemvig Maskinforretning, for nogle måneder siden stoppede i forretningen.

- Børge Ørgaard har været daglig leder af Lemvig Maskinforretning, siden vi overtog forretningen. Men i ejerkredsen var der et ønske om større samarbejde og en sammenlægning af de to forretninger. Konklusionen blev, at Børge udtrådte af virksomheden, og i fremtiden er vi fire ejere, der hver ejer en fjerdedel af virksomheden, forklarer Anders Frandsen.

Foruden ham selv ejes Anker Bjerre A/S af bogholder Anne Marie Kvistgaard, værkfører Per Damgaard og Anders Harder Nielsen, der er ansvarlig for have-park-afdelingen hos Anker Bjerre.

Kompetencer og viden deles

Hovedproduktet i både Lemvig og Mejrup er New Holland, og det fortsætter uændret. På redskabssiden er der ikke sammenfald af leverandører, og det er endnu ikke helt på plads, hvordan det koordineres. Derimod er det sikkert, at der fortsættes med både butik og reservedele i begge forretninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når butikkerne får samme leverandør, kan der komme mindre ændringer, og på reservedelssiden vil vi selvfølgelig også optimere på, hvor og hvilke reservedele der lægges op. Med hensyn til service vil vi forsøge at udnytte resurser og kompetencer i de to forretninger bedst muligt. Telefonnumrene til de to forretninger fortsætter uændret, men med et nyt telefonsystem kan der stilles om fra den ene til den anden afdeling, og derfor kan de to værkførere rekvirere assistance eller montører med specialviden hos hinanden, siger Anders Frandsen, der har overtaget ledelsen af afdelingen i Lemvig og er i forretningen på Heldumvej nogle dage om ugen.