På torsdag den 20. september afholdes den årlige kornbørs Baltic Grain Exchange i og omkring den gamle børsbygning på Slotsholmen i København. Flere hundrede kornhandlere og grovvarefolk er for længst tilmeldt begivenheden, hvor dagens agenda er at udvide netværk og skabe nye forretningsforbindelser. Det skriver Dakofo og ProAgro, arrangørerne bag kornbørsen, i en pressemeddelelse.

Det er i år 18. gang i træk, at kornbørsen bliver holdt, og igen i år er deltagerantallet lidt højere end sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for den store opbakning, der er til arrangementet. Nu skal vi bare sørge for, at det også bliver godt vejr på dagen, så er det hele, som det skal være, forklarer Asbjørn Børsting direktør for Dakofo.

Stor interesse for deltagelse

Baltic Grain Exchange består dels af selve kornbørsen om eftermiddagen, dels af en gallamiddag om aftenen. Deltagerantallet har de senere år været stigende, og billetterne til aftenens gallamiddag blev udsolgt allerede midt på sommeren. Med de mere end 600 billetter solgt til selve børsdagen begivenheden også tæt på maksimum.

- Der er flere, der gerne vil med, end der er plads til. Men vi er i branchen blevet enige om, at rammerne i den gamle børsbygning er så unikke, at vi hellere vil blive der end flytte til en anden lokalitet med større kapacitet. Det er trods alt en tradition, at kornbørsen afholdes i Danmarks gamle børsbygning, fortæller Asbjørn Børsting.

Tørken på agendaen

Årets europæiske tørke vil forventeligt blive et stort samtaleemne på dette års kornbørs.

- Det kan ikke undgås, at tørken vil påvirke snakken på Baltic Grain Exchange, for den har ramt mange af de lande, der er særligt mange deltagere fra. Det gælder udover Danmark i høj grad de andre nordiske lande og de baltiske lande, forklarer Asbjørn Børsting og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til det globale marked er situationen anderledes end ved sidste års arrangement, fordi vi har udsigt til at få et højere forbrug end produktion af korn i 2018/19. Det har medvirket til at give mere bevægelse i kornmarkedet.

Der er til dette års kornbørs tilmeldt deltagere fra 24 lande. Der er især stor opbakning fra Østersøområdet, hvor Danmark og Tyskland leverer flest deltagere. Men også Litauen er stærkt repræsenteret med samlet set tredje flest deltagere. Udover deltagelse fra de europæiske lande kommer der deltagere fra lande så langt væk fra som USA, Canada, Brasilien og Marokko.