Niels Bastian Kristensen er kåret til Årets Jerseybonde af Jerseyforeningen.

- Vi er utroligt taknemlige for din forsknings- og rådgivningsindsats, sagde formanden for Jeseyforeningen, Bent Olesen, da han udnævnte Niels Bastian Kristensen, chefkonsulent i Husdyrinnovation, Seges til årets Jerseybonde 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi beundrer din energi og dit engagement og er glade for, at du flytter vores grænser. Du blev ikke selv jersey mælkeproducent, men du fik indflydelse på en masse Jerseybesætningers og køers resultater og velfærd.

Niels Bastian Kristensen er stolt og beæret over titlen.

- Jeg tager det som et tegn på, at det vi laver som rådgivning og rådgivere gør en forskel og kan bruges i den virkelige verden. Jeg håber også det tætte samarbejde med Jerseyforeningen kan fortsætte. Dansk Jersey fylder noget ude i verden, og for mig ville det være spændende om vi kunne bakke arbejdet med at sælge danske jersey genetik ude i verden op med noget rådgivning, siger Niels Bastian Kristensen.

Fantastiske resultater

Dansk Jersey beskriver også Niels Bastian Kristensen som en 'person, som gennem de senere år har været med til at flytte grænser og introducere ny skelsættende fodringsmanagement.'

- Du vidste, at kompakt fuldfoder ville give fantastiske resultater, hvis bare kvægbrugerne turde 'tage andre briller på' og ændre vanetænkende praksis, sagde Bent Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kompakt fuldfoder blev lanceret i 2013, og mange så de indlysende fordele i at tilsætte vand til blandingen og lave den meget mere homogen end tidligere praktiseret. Ikke længere bekymring for tygge-tider - men i stedet fokus på at blanderen skal arbejde. Overgangen til Kompakt fuldfoder har medført fantastiske resultater i form af ydelsesfremgang, mere ro, liggetid og bedre sundhed, sagde formanden.

- Udenlandske gæster hos I, der anvender kompakt fuldfoder, overraskes ofte, men de vender også ofte tilbage for at få mere viden herom, når først de hører om effekterne heraf.

Niels Bastian Kristensen er uddannet agronom og har en Ph.d. i dyrefysiologi. Han har været ansat som forsker og forskningsprofessor ved Aarhus Universitet Foulum, og har siden 2013 været ansat som konsulent ved Seges.