Abonnementsartikel
Det høje aktivitetsniveau og det mod på fremtiden, som nybyggeri, renovering med mere signalerer, smitter positivt af på eleverne på Bygholm Landbrugsskole.
I hvert fald er tommelfingrene vendt solidt i vejret, når modul 2 eleverne Lars Larsen, Nikoline Munk og Søren Rudbæk fortæller om deres indtryk af skolen.
- Her er en god lærerstab og gode kammerater. Og så er det en skole i udvikling, siger Nikoline Munk.
- Netop det, at der er så meget i gang viser, at skolen er fremtidsorienteret. Det er soleklart, at de vil holde fast og vil være her fremover, siger Lars Larsen.
- Og det giver en helt anden atmosfære. Det giver bare en anden gejst, at man ved, at der er en fremtid, følger Nikoline Munk op.
For tiden er der dog et lille men:
- Der er lige larmen, siger Lars Larsen med et lille smil og kigger over mod et håndværkersjak i fuld gang.
- Men alt i alt er det bare en god skole. Der sker altid noget, og det er fedt, siger Søren Rudbæk.
- Og lærerne er meget opmærksomme på, om der larmer for meget og om vi eventuelt skal finde andre lokaler. Så de viser stort hensyn, fortsætter han.
Eleverne tages alvorligt
I det hele taget har trekløveret masser af ros til lærerne og undervisningsmiljøet.
- Dørene er altid åbne, og vi kan snakke med alle, siger Søren Rudbæk, der også fremhæver den gensynsglæde, eleverne møder, når de vender tilbage til skolen. Noget de to andre genkender.
- Nu er det tredje ombæring, vi er på Bygholm. Det er rart, at vi får opbygget et forhold til hinanden. Det gør, at vi så at sige kan fortsætte, hvor vi slap, når vi kommer tilbage til skolen, siger Lars Larsen.
- Undervisningen er ofte meget dialog-orienteret. Eleverne inddrages ofte, og der lægges meget op til vores holdninger, indtryk og erfaringer, siger han.
- Underviserne gør meget ud af at spørge os, hvad der kunne være bedre, og de er meget åbne for tilbagemeldinger, supplerer Søren Rudbæk.
Han sætter ligesom sine to medstuderende også pris på kostskolemiljøet, hvor underviserne ikke blot stempler ud om eftermiddagen.
- Skolen er ikke bare lukket efter skoletid, og underviserne er i høj grad med til at opdyrke et godt socialt miljø, supplerer Lars Larsen.
Gode til at motivere
Maskinbladet møder de tre modul 2 studerende dagen inden de skal deltage i den særlige uddannelsesdag på Bygholm Landbrugsskole, hvor rampelyset rettes mod overbygningsuddannelserne og de muligheder, de rummer.
- Jeg er helt overbevist om, at jeg vil tage agrarøkonom-uddannelsen. Styring og ledelse på bedrifterne får mere og mere præg af virksomhedsledelse, og det er vigtigt at orientere sig imod. Og hvis man vil ud i det gedemarked, erhvervet er for tiden, er det med at ruste sig så godt som muligt til at tage strategiske beslutninger, siger Lars Larsen.
Mens hjemveen så småt er begyndt at krybe ind under huden på Lars Larsen, der gerne vil læse videre hjemme på Fyn, vil Nikoline Munk og Søren Rudbæk meget gerne fortsætte på Bygholm.
Uddannelsesdagen er et af de initiativer, der for de tre studerende bekræfter deres gode indtryk af skolen.
- Det er et signal, om de tager hånd om vores fremtid. De vil gerne have, at vi kommer godt videre, siger Nikoline Munk.
- Der er mange yngre lærere på skolen. De har overbygningsuddannelserne og udbyttet af dem frisk i erindringen og er gode til at fortælle, hvorfor det ikke nødvendigvis er nok at stoppe som faglært landmand. Underviserne gør rigtigt meget for at motivere os for at læse videre, og rigtig mange elever er da også indstillet på at fortsætte, pointerer hun.