Markedsanalytikere fra Jyske Bank forventer en sæsonmæssig bund i hveden i løbet af de kommende uger.

Analytikere havde spået, at det russiske landbrugsministerium ville indføre et eksportloft over hveden i denne uge. Indtil videre er restriktionerne udeblevet, og det holder ifølge analytikere fra Jyske Bank hvedepriserne i kort snor. Det fremgår en af Afgrødekommentar fra banken torsdag.

- Den amerikanske hvede, som eksportmæssigt formentligt får størst gavn af eventuelle restriktioner, faldt i løbet af dagen (onsdag, red.) op mod 2 procent, og Matif møllehvede-noteringen fulgte trop i sympati. Hvedemarkedet fortsætter med at forsøge at finde den sæsonmæssige bund, hvilket vi forventer vil ske i løbet af de kommende uger, lyder det fra banken.

Alene det faktum, at der er eksportrestriktioner på dagsordenen - og allerede er blevet indført i Ukraine - vidner om et stramt hvedemarked.

- Men så længe Rusland fortsætter med at skibe varer ud med rekordfart, mærker markedet ikke forsyningssituationens reelle tilstand. Når de russiske varer forventelig begynder at slippe op i løbet af vinteren, er der meget, der tyder på, at vi vil se et efterspørgselsdrevet marked, hvor der bliver kamp om finde alternative leverandører. USA har mængderne, men logistikmæssigt kan det blive en dyr løsning. I Australien har man flere steder oplevet spredte byger, men dels har tørke i adskillige måneder allerede givet planterne dårlige kår, og dels er bygerne stadig meget sporadiske, især i de store hvederegioner. Samtidig står det australske forår for døren, med varmere og længere dage i udsigt, og det øger behovet for løbende nedbør.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce