I modsætning til mange andre lande har Danmark ikke en offentlig tilgængelig artsportal, hvor man kan søge viden om og dele observationer af dyr og natur. Det bliver der nu lavet om på, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Der venter kæmpe oplevelser i den danske natur, hvis man ved, hvor man skal kigge. Derfor er det rigtig godt, at vores viden om arterne i Danmark deles med alle, der har interesse. Vi gør det også muligt at bidrage med observationer af arter rundt om i landet. Jeg har selv fisket og gået på jagt i mange år og synes, at det er en fremragende ide, at man som almindelig dansker kan forbedre andres naturoplevelser ved at fortælle om sine egne, siger Jakob Ellemann-Jensen, der netop har fået finansieringen på plads med 6 millioner kroner fra 15. Juni Fonden, 13,29 millioner kroner fra Aage V. Jensen Naturfond, og 6 millioner kroner, der oprindelig var afsat via finansloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portalen vil blive åbnet gradvist, efterhånden som data om de forskellige arter er samlet og klar. Den første del ventes at åbne i 2020, mens portalen ventes fuldt udbygget i 2022.