DEBAT: - Det er beskæmmende at opleve kommunikationsdirektøren for vores landmandsejede slagteri tale ned til svineproducenterne og lægge dem motiver i munden, som de slet ikke har, siger Per Bardrum, der er direktør for Danske Svineproducenter, og med de ord opfordrer han Danish Crowns kommunikationsdirektør, Astrid Gade, til at stoppe den nedladende attitude over for danske svineproducenter.

- Astrid Gade sagde i Effektivt Landbrug fredag den 31. august, at Danske Svineproducenters kritik af Danish Crowns markedsføring af kød fra OUA-grise i landets Netto-butikker svarer til situationen fra 1980'erne, hvor konventionelle landmænd oplevede promovering af økologisk kød som en indirekte kritik af deres egen produktion. Det har Astrid Gade ganske enkelt misforstået. Og desværre illustrerer det blot, hvor lidt hun åbenbart ved om, hvordan hendes arbejdsgivere ? andelshaverne ? tænker. I øvrigt var det faktisk slagterierne der i slutfirserne var modstandere af specialproduktioner, forklarer Per Bardrum.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Metoden, ikke midlet

- Vi er rummelige her i Landsforeningen, og hvis Astrid Gade havde læst vores pressemeddelelse til ende, ville hun vide, at vi ikke har noget imod OUA-produktion. Det, vi har noget imod, er, hvordan Danish Crown markedsfører OUA-produktet. Det er Danish Crown, der benytter en metode i sin markedsføring, hvor de sætter hovedparten af deres svineandelshavere i miskredit, og det er naturligvis ikke i orden, pointerer direktøren.

Per Bardrum påpeger, at Landsforeningen ? som følge af Danish Crowns markedsføring - frygtede overskrifter som ?antibiotikafrit kød?. Og desværre med rette, viste det sig:

- Nu har slagterier, svineproducenter og landbrugets medarbejdere med stor bevidsthed forsøgt at lægge afstand til Mikael Wittes desværre alt for velkendte plakattekst fra 1978 ?Danske svin er sunde ? de strutter af penicillin?, og så bærer Danish Crown blot brænde til det bål med sin forfejlede markedsføring, og det er virkelig trist.

- Lad mig slå fast: Der er brugt millioner af kroner på udvikling af stalde, der giver bedre sundhed og dyrevelfærd. Danske svin strutter ikke af penicillin ? tværtimod ? og det burde Danish Crown understøtte i stedet for at gøre det modsatte.

- DC bør mane til sindsro

Per Bardrum understreger, at Danish Crown sætter sine andelshavere i miskredit, når man bruger udtryk som ?overdrevent brug af antibiotika? og henviser til folkesundheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Astrid Gade ved udmærket godt ? eller bør i hvert fald vide ? at det intet har på sig, når vi taler om dansk produceret svinekød, siger direktøren.

- Danish Crowns fornemste opgave må derfor være at slå fast, at danske forbrugere med sindsro kan sætte tænderne i en hvilken som helst dansk kotelet, de køber i butikkerne, uanset om den stammer fra konventionelle grise, OUA-grise eller økogrise, fastslår Per Bardrum.

- Astrid Gade mener, vi skal være stolte af, at vi imødegår den kritik, vi møder fra omverdenen med konkret handling. Fakta er, at Danish Crown intet har at være stolte over i den henseende, for de har fuldstændig forsømt at fortælle, at danske borgere med sindsro kan spise alle typer dansk svinekød. Når vi taler konkret handling, så ligger der stadig et stort stykke konkret arbejde at udføre, inden Astrid Gade og hendes kollegaer i Danish Crown kan læne sig tilbage, være stolte og skåle med deres andelshavere, slutter Per Bardrum.