Pengene skal især gå til arbejdet med dyr, der har akut brug for hjælp, og erfaringen viser, at der er stor interesse for at hjælpe nødlidende dyr. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at der i år er afsat ekstra penge i dyrevelfærdspuljen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved fra tidligere år, at der er mange organisationer, der søger om penge fra puljen. Derfor er jeg naturligvis også meget tilfreds med, at vi i år er klar med et større beløb end tidligere år til det vigtige arbejde med at sikre ordentlig dyrevelfærd, siger Jakob Elleman-Jensen.

En luns til udvikling

90 procent af pengene fra dyrevelfærdspuljen er øremærket organisationer, der her og nu kommer dyr til undsætning, fordi de er blevet misrøgtet, er blevet syge eller er kommet til skade.

De resterende 10 procent af puljen skal som noget nyt gå til udviklingsprojekter, der skaber bedre dyrevelfærd. Det kan eksempelvis være et udviklingsprojekt, der giver ny viden om, hvordan man bedst transporterer tilskadekomne hunde.

Der gives ikke støtte til produktionsdyr.