De økologiske landmænds pendant til "Åbent Landbrug" er "Økologisk Høstmarked", og det fandt sted i den forgangne weekend. Her slog 85 økologiske landmænd stalddørene op for offentligheden, og 75.000 danskere kvitterede for invitationen med et besøg. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

- Det er skønt, at så mange danskere har lyst til at besøge en økologisk gård. Det høje besøgstal til Økologisk Høstmarked understreger, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker desuden at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger projektleder Birgitte Nygaard fra Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En populær tradition

Til weekendens høstmarkeder kunne de besøgende blandt andet tage med på markvandringer eller traktorture, hilse på de økologiske køer, grise, høns og kyllinger, høste egne grøntsager, tumle i halmen eller blive klogere på krible-krable-livet i den økologiske muld. På mange gårde kunne man også lave økologisk mad over bål, nyde smagsprøver på gårdens økologiske råvarer og gå på opdagelse i gårdbutikker og boder.

Økologisk Høstmarked blev i år afholdt for 26. gang, og den mest besøgte gård havde mere end 13.000 gæster.