Verden står over for kolossale fødevareudfordringer. Over 800 millioner mennesker lever i dag med sult, samtidig med at over to milliarder mennesker er overvægtige eller decideret fede.Det skal det internationale fødevaretopmøde 'World Food Summit ? Better Food for More People', som bliver afholdt for tredje gang den 30.-31. august, finde nogle gode svar på. Gæster fra 39 lande skal være med til at diskutere og iværksætte verdensomspændende løsninger, der kan sikre 'Better Food for More People'.

Gastronomi i centrum for globale løsninger

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

H.K.H. Prinsesse Marie åbner topmødet på Christiansborg sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

- Vores mål med topmødet er at mobilisere lande, virksomheder og organisationer i hele verden til at mødes og skride til handling over for fødevareudfordringerne, der udfordrer vores sundhed og miljø. Det skal understøtte, at vi når FN's bæredygtighedsmål for 2030, siger miljø- og fødevareministeren.

Hvert år spildes over 1,3 milliarder ton mad, hvilket svarer til 24 procent af al den mad, som mennesker spiser. En ny rapport om madspild fra konsulenthuset Boston Consulting Group viser, at der årligt bliver smidt mad ud for 7.700 mia. kroner i hele verden. Det kan reduceres med 4.500 mia. kroner, hvis der bliver handlet? og det vil regeringen nu fremme med bl.a. afholdelse af det internationale fødevaretopmøde World Food Summit ? Better Food for More People.

På topmødet skal ministre, forskere, studerende, virksomheder, interesseorganisationer, kokke og ildsjæle gennem to dage diskutere og iværksætte løsninger for at sikre sundere mad, højere fødevaresikkerhed, madkultur og mindre madspild.

Fødevaretopmødet er blot et af regeringens initiativer rettet mod en mere bæredygtig verden. Senere på året er statsministeren vært for det globale P4G topmøde, hvor regeringen igen vil sætte fokus på konkrete tiltag og partnerskaber der adresserer grøn vækst og FN's bæredygtighedsmål.