Åbningen af World Food Summit har fået selskab af 31 aktivister i oppustelige grisekostumer.

- Samtidig med at ministre og repræsentanter for den globale fødevareindustri fra hele verden ankommer for at tale om "Better Food Fore More People", udstiller Greenpeace-aktivister i grisekostumer - en for hver million årligt producerede danske svin - hvordan regeringen svigter ved ikke at sætte køds belastning af miljø og klima på topmødets dagsorden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Greenpeace, som protesterer med 31 oppustelige grise med bannere med teksten "31 million pigs make Denmark a lousy host" og "We can't feed the world with meat"foran Christiansborg nu til morgen.

- Vi protesterer over, at regeringen undlader at sætte køds klima- og miljøaftryk højt på dagsordenen, når man er værter for et fødevaretopmøde, der midt i en klimakrise skal finde løsninger på at mætte flere mennesker med bæredygtig mad, siger Kristian Sloth, landbrugspolitisk rådgiver hos Greenpeace.

Greenpeace anerkender, at der er vigtige punkter på topmødets dagsorden som madspild og fødevaresikkerhed

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Men med udsigten til, at vi bliver knap 10 milliarder mennesker i verden i 2050, er den helt overskyggende opgave at reducere kødproduktionen markant og satse på mere plantebaseret mad, lyder det i pressemeddelelsen.