En 66-årig mand fra Ulfborg-området i Vestjylland er tiltalt for overtædelse af både jagtloven og artsfredningsbekendtgørelsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden er tiltalt for at have skudt en fredet ulv den 16. april i år - det er ulovligt i henhold til jagtloven. Og eftersom ulven er på EU's habitatdirektivs liste over dyrearter, som kræver streng beskyttelse, er manden også tiltalt for at have overtrådt artsfredningsloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anklagemyndigheden mener, at den tiltalte skal straffes med fængsel.

- Anklagemyndigheden har blandet andet på baggrund af en udtalelse fra Miljøstyrelsen vurderet, at nedskydningen af ulven har voldt betydelig skade på de naturbeskyttelseshensyn, som jagtloven og naturbeskyttelsesloven skal sikre, og det ser vi som en strafskærpende omstændighed, siger specialanklager Ulrik Panduro fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

- En bevidst overtrædelse

Det er første gang siden starten af 1800-tallet, at politiet har kendskab til, at en ulv blev skudt i Danmark. Derfr er det nyt for de danske domstole, at de skal behandle en sag om nedskydning af ulv.

- Hovedsagen er, at der er tale om nedskydning af et dyr, der er totalfredet i det meste af Europa. Vi mener, at der er tale om en bevidst overtrædelse af artsfredningsbekendtgørelsen, og det er det, der gør, at anklagemyndigheden nedlægger påstand om fængselsstraf, siger Ulrik Panduro.

Foruden fængselsstraf nedlægger anklagemyndigheden påstand om konfiskation af en jagtriffel og frakendelse af retten til at have eller erhverve jagttegn i en periode fastsat af retten, fremgår det af pressemeddelelsen fra politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tiltalte 66-årige nægter sig skyldig.