Det ekstremt tørre sommervejr i det meste af Nordeuropa har medført store udfordringer for mange mælkeproducenter, og Arla anerkender til fulde det pres tørken, medfører for alle andelshavere.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Væksten i Arlas økologiske salg på verdensplan er bygget på forbrugernes tillid til Arla, Arlas ejere og de kvalitetsstandarder, vi står for. Derfor har Arla Foods besluttet sig for ikke at bruge mælk fra økologiske bedrifter, der beslutter at gøre brug af muligheden for dispensation fra EU i produktionen, til økologiske produkter.

Arla fokuserer fortsat på at betale en konkurrencedygtig økologisk mælkepris, der gør det muligt for vores økologiske andelshavere fortsat at overholde alle økologiske stan-darder.

Til de andelshavere, der ser sig nødsaget til at benytte sig af en dispensation og an-vende ikke-økologisk foder, udbetales en reduceret økologisk mælkepris, der ligger 3 ?-cent under den fulde økologiske pris. At prisen ikke reguleres ned på niveau med den konventionelle pris skal ses som en anerkendelse af de ekstra omkostninger, økologi indebærer ud over foder, og som et incitament til at vende tilbage til fuld økologisk drift hurtigst muligt.

Den justerede økologiske prismodel, som er vedtaget af Arlas bestyrelse, træder i kraft 1. september 2018.

Arla-ledelsen har som udgangspunkt besluttet at sænke den økologiske mælkepris med 3 ?-cent for de berørte andelshavere. Beslutningen er truffet efter drøftelser med Arlas Økologiudvalg og med baggrund i vurderinger af, hvordan foderpriserne vil være for dem, der søger dispensation i forhold til dem, der vælger at fodre rent økologisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla Foods har desuden taget initiativ til drøftelser med kunder i udvalgte markeder med henblik på at sikre tilstrækkelige økologiske forsyninger fremadrettet.

Den midlertidige økologiske prisjustering overvåges nøje af Arlas ledelse og vil løbende blive tilpasset den påvirkning, vejrforholdene måtte få på Arlas forretning i de kommende måneder. Imidlertid har kun ganske få andelshavere på nuværende tidspunkt bragt en dispensation i anvendelse.