Det nyudviklede Grisefokus er en paraply af digitale værktøjer, som via vejning af grisene hjælper den enkelte svineproducent med at optimere bedriftsøkonomien. Virksomheden bag det nye værktøj er grovvarekoncernen Danish Agro.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kort sagt handler det nyudviklede værktøj om at hjælpe landmanden med at gennemføre en mere optimal foderstrategi. Dette sker ved systematisk vejning af grisene for dermed at synliggøre, hvornår det er mest optimalt at skifte foder, baseret på grisenes størrelse.

- I sidste ende optimerer Grisefokus bedriftsøkonomien, da det giver landmanden mulighed for en bedre planlægning af bedriften, forklarer Arne Ringsing, der er Produktchef i Danish Agro, om det nye værktøj og uddyber:

- Grisefokus er et værdifuldt supplement til vores sofoderkoncept. Værktøjerne hjælper til at optimere landmandens foderstrategi, så han opnår det optimale afkast på sine investeringer i foder. Grisefokus indeholder blandt andet et beregningsværktøj, som hjælper til at optimere foderstrategien i klimastalden med en styret fasefodring, forklarer Arne Ringsing.

Værktøjet har allerede i testfasen vist sit værd, fortæller landmand Lars Einar Larsen, der har en svinebedrift på Fyn:

- Sammen med Danish Agros svinespecialist har jeg fået optimeret mine foderkurver i klimastalden. Det har resulteret i, at jeg i dag har større og mere ensartede grise ved afgang fra klimastalden. Faktisk er afgangsvægten på få måneder steget med 3 kg., pointerer Lars Einer Larsen, der i sin bedrift på Fyn til dagligt har 480 søer, som producerer 18.500 smågrise årligt. Der produceres yderligere 20.000 slagtesvin årligt, og Lars Einer Larsen køber i dag færdigfoder til hele bedriften gennem Danish Agro.