Danish Crown halter væsentligt efter de tyske slagterier, når det kommer til svinekødsnoteringen.Prisforskellen er den største i 10 år, og ud fra analyser fra Agromarkets ser det ikke ud til at blive bedre lige foreløbigt, skriver Jyllands-Posten.

- Hedebølgen medfører, at grisene vokser langsommere. Det har skabt en pludselig mangel på grise i Tyskland, hvilket har presset slagterierne til at hæve afregningspriserne til landmændene, siger chefanalytiker Hans Fink, Agromarkets, til avisen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De tyske afregningspriser vil næppe falde i de nærmeste uger, og det er vanskeligt for Danish Crown at nå op i nærheden af det aktuelle tyske niveau.

Årsagen er, at Danish Crown er afhængig af fjerne markeder, som Kina og Japan, der er oversvømmet af svinekød fra især USA, lyder det fra anytikeren.

De seneste tre uger har tyske slagterier haft en svinekødsafregning, der har været næsten 3 kr. højere per kilo, skriver Jyllands-Posten.

Danish Crown har som mål at øge sit indtjeningsmæssige forspring til konkurrenterne med 60 øre per kilo svinekød. Målet er bevægeligt, så hvis konkurrenterne øger indtjeningen med 60 øre per kilo, skal Danish Crown øge med 120 øre per kilo, fremgår det af JyllandsPosten.