- Hvis tørken har lavet skrammer i likviditeten, er det afgørende, at man som landmand tager fat i banken.

Sådan lyder det konkrete råd fra LMO's administrerende direktør, Jan Winther, i en pressemeddelelse fra det rådgivende organ i dansk landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler om at være på forkant og skabe det bedst mulige overblik for sig selv som landmand.

- Jan Winther, LMO.

- Noget af det vigtigste lige nu er likviditeten på bedrifterne, og vi er meget opmærksomme på, at den skal være i orden, og at alle landmænd skal komme så sikkert som muligt gennem perioden efter tørken. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at man som landmand tager fat i banken, før de tager fat i dig ? så står man meget stærkere, siger Jan Winther og tilføjer:

- Det handler om at være på forkant og skabe det bedst mulige overblik for sig selv som landmand. Man skal se på papirerne og tallene sammen med sin rådgiver for at få belyst tingene fra flere sider. Det giver det bedst mulige udgangspunkt for en fornuftig samtale med banken, hvis det bliver nødvendigt.

Fokus på den enkelte

Hos LMO er tørkens konsekvenser et emne, som dagligt bliver vendt og drejet. Organisationens rådgivere arbejder på højtryk sammen med de enkelte landmænd på at udarbejde handlingsplaner på baggrund af tørken.

- Det er det her, der rent faktisk flytter noget for den enkelte landmand. Vi fokuserer på, hvad vi kan gøre fremadrettet på bedriften, og vi stiller skarpt på både store og små tværfaglige løsninger - hvad enten det handler om budgetter, dyreholdet eller planteavlen, siger Karsten Lauridsen, vicedirektør i LMO.