Der er kommet en ny spiller på banen inden for udvikling og salg af dansk svinegenetik.

Danish Genetics er navnet på den nye konstellation, som består af danske avlere, opformeringer og omsættere samt Roslin Technologies, der er en del af det Edinburgh-baserede dyreforskningsinstitut Roslin Institute.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kunne ikke se os selv og vores virksomheder i den nye struktur og under de ensidige vilkår, som blev dikteret gennem DanAvls omdannelse til DanBred.

- Mads Kring, bestyrelsesformand

- Med Danish Genetics har vi skabt en skabt en ny konstellation med afsæt i markedets behov. Vi er ikke politisk styret, men tænker kommercielt, og vi sikrer den frie konkurrence, som vil være til gavn for de danske svineproducenter, siger Mads Kring, der er bestyrelsesformand i Danish Genetics, i en pressemeddelelse.

Vil sikre den frie konkurrence

Etableringen af Danish Genetics er en konsekvens af Landbrug & Fødevarers ændring af DanAvl-systemet, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi kunne ikke se os selv og vores virksomheder i den nye struktur og under de ensidige vilkår, som blev dikteret gennem DanAvls omdannelse til DanBred. Vi kunne ikke acceptere, at mange af vores væsentligste aktiver og forretningsaktiviteter skulle overtages af DanBred og efterlade vores mangeårige virksomheder som licens-producerende leverandører til DanBred uden indflydelse på de væsentlige kommercielle aktiviteter. Derfor har vi med etableringen af Danish Genetics valgt at sikre den frie konkurrence på udvikling og salg af dansk svinegenetik, lyder det fra Mads Kring, som til dagligt er medejer af Avlscenter Rønshauge ved Fredericia.

Ambition: Avlsfremgang, der batter

Danish Genetics fastlægger avlsmål for hver af de tre danske racer af Landrace, Yorkshire og Duroc ud fra ambitioner om at sikre det potentielt største økonomiske udbytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tager afsæt i vores store genetiske population og de egenskaber, vi hidtil har avlet efter. Det drejer sig for eksempel om tilvækst, foderudnyttelse, levendefødte, kødprocent, holdbarhed og styrke. Men i det omfattende udviklingsarbejde, der er sat i gang i samarbejde med Roslin Technologies, gennemgår vi allerede vores egenskaber og avlsmål for i tæt dialog med vores kunder at afgøre, hvilke nye egenskaber der vil skabe økonomisk avlsfremgang med direkte gennemslagskraft for vores kunder, oplyser Mads Kring i pressemeddelelsen.