Mere end halvdelen af alle små veje og stier i det åbne land er forsvundet de seneste 50 år.Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen ønsker en dialog mellem miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), landbruget og friluftsorganisationerne for at forbedre adgangen til det åbne land. I dag kan en landmand melde lukningen af en markvej til kommunen og gøre det, hvis han eller hun ikke får svar fra sagsbehandleren.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Stuer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dialogen er kørt fast mange steder. Det går den forkerte vej og har gjort det i lang tid, men vi skal ikke skælde ud på landmænd. Der kan være økonomiske hensyn hos landbruget for at lukke en vej, men så må vi i dialog om at kompensere med alternative stier og adgang, argumenterer Christian Rabjerg Madsen til dagbladet.

Også Dansk Naturfredningsforening ser en ændring af reglerne.

- Det bliver sværere og svære for folk i landsbyerne at komme ud i naturen. Markvejene anvendes ofte af skolebørn og som smutveje mellem de små landsbyer. Loven skal ændres, så man skal have en tilladelse for at nedlægge en vej, og der bliver klagemulighed - også for naboer og nabolandmænds skyld, siger naturpolitisk seniorrådgiver Annette Eigaard til dagbladet.