Den tidligere minister og direktør for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, har på Facebook beskrevet, hvordan et barns begejstring over at se en grøn traktor fik ham til at filosofere over de små glæder i hverdagen, og hvordan livet går op og ned, og hvor hurtigt det kan være slut.

Søren Gade fortæller i sit opslag, hvordan han gik aftentur ved Vesterhavet og filosoferede over livets store spørgsmål, da et barn på vej til ishuset med sin mor kom med et glædesudbrud: "Se mor En grøn traktor:"

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle gange har man brug for en lille dreng og en grøn traktor til at minde en om, at man skal sætte pris på hverdagens små glæder

Søren Gade

Søren Gade beskriver, hvordan drengen euforisk dansede rundt helt opslugt af det store, grønne monstrum, som passerede.

Og den oplevelse blev anledning til, at han begyndte at filosofere over, hvorfor vi ofte jager lykken i store og spektakulære øjeblikke og ikke i de små hverdagsting. Han peger på, at det er vigtigt at huske på at nyde g sætte pris på de små detaljer i livet.

- For vi ved ikke, hvornår det er slut. En lektie, jeg har måttet sande både i mit privat- og arbejdsliv, skriver han og fortæller blandt andet om tabet af sine forældre, sin kone og deltagelsen i begravelsen af mange danske soldater.

- Nogle gange har man brug for en lille dreng og en grøn traktor til at minde en om, at man skal sætte pris på hverdagens små glæder, skriver den tidligere minister og direktør for landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opslaget likes allerede af tusinder og kommenteres og deles flittigt.

Se opslaget her: