Rådgivningsvirksomheden LandboNord har udsendt en række invitationer til relevante pengeinstitutter for at give en opdatering på den aktuelle tørkesituation i Nordjylland. Reaktionen fra pengeinstitutterne er kommet prompte med positivt tilsagn om at mødes straks.

Det skriver LandboNord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På trods af den svære situation, så har landbrugene forskellige udfordringer og forudsætninger. Det er et budskab, som er enormt vigtigt at få ud til de finansielle aktører, som understøtter bedrifterne.

- Vi oplever, at langt de fleste landbrug er påvirkede af den aktuelle situation, som også vil få konsekvenser for produktionen i den kommende sæson. Men der er bemærkelsesværdige lokale og regionale forskelle i likviditet og fodersituation, som man er nødt til at være opmærksom på. Derfor vil vi gerne bidrage med en nuanceret indsigt, som ikke tegner et entydigt billede af et nordjysk landbrug med katastrofeudsigter, siger chefkonsulent Strategi og VirksomhedsØkonomi og Kvægrådgivning, Anne-Mette Søndergaard.

Nødvendige beslutninger

I forbindelse med tørken har LandboNord blandt andet oprettet et tværfagligt Tørke Task Force, hvor den enkelte landmand kan få en individuel sparring og rådgivning med udgangspunkt i den aktuelle tørkesituation på netop den enkeltes bedrift. Blandt andet med at få et overblik over likviditet og fodersituation på den korte og den lange bane. Når det er på plads, er der overblik og ro i maven, hvilket gør det nemmere at tage de nødvendige beslutninger.

- Det er altid vigtigt at rådgive den enkelte landmand baseret på gennemarbejdede tal for den aktuelle bedrift. I dag bliver landbrugenes resultater løbende vurderet af deres pengeinstitutter, og mangler overblikket, kan der hurtigt blive truffet de forkerte beslutninger. Derfor er det altid vigtigt at have en indsigtsfuld og ærlig dialog, så der ikke automatisk bliver trykket på kriseknappen. Vi oplever, at vores landmænd er aktive omkring dialogen, og at de progressivt kontakter os, så vi sammen kan skabe overblik over fodersituationen, nye kontraktpriser og ændrede markplaner, som vil påvirke likviditeten resten af budgetåret og årets resultat, men også rækker langt ind i 2019 og måske 2020, siger Anne-Mette Søndergaard.

Møderne med pengeinstitutterne bliver afholdt i løbet af august måned.