Det skal være ukompliceret at fodre sine mink optimalt, og samtidig skal man kunne spare penge. Det er Twincas udgangspunkt for en ny smartphone-app til Android. Virksomheden producerer fodermaskiner og andet udstyr til minkfarme, og har i en lang periode også udviklet software til at styre og optimere fodringen af minkene. Seneste skud på stammen er Twinca Step Lite, der skal gøre fodringen endnu mere enkel og tilgængelig for de, der ikke har haft modet til at bruge software til styring af fodringen samt dataindsamling.

- Det er minkfodring gjort simpelt. Vi har skåret avancerede funktioner væk og fokuseret på at gøre programmet så brugervenligt og simpelt som muligt, siger direktør i Twinca, Klaus Strøm Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden statistik

Programmet bruger data fra dagen før til at bestemme fodermængden, men kan ikke trække på data længere tilbage som nogle af Twincas andre løsninger.

- App'en er til dem, der umiddelbart synes, det er for stor en mundfuld med det store system, vi tilbyder, men det er et springbræt til at komme i gang med en mere målrettet fodring af minkene, siger Klaus Strøm Kristensen.

Regnestykket

Udover smartphone-appen kræver Twinca Step Lite en Bluetooth-adapter, der koster 3500 kroner, monteret på foderenheden. Det koster 500 kroner om måneden i abonnement pr. foderenhed at leje softwaren, men det skal ses i lyset af, at test med systemet viser en besparelse på halvanden minut pr. produceret skind ved brug af softwaren. Det er også muligt at købe Twinca Step Lite, i stedet for at have en abonnementsordning.

Klaus Strøm Kristensens vurdering er, at man nemt kan spare den tid, det ville tage at give minkene 2-3 ekstra fodringer pr. dag. Derudover sparer man også dieselen til vognen, der løber op i fire liter pr. time, den kører.

- Det handler om at fodre målrettet. Man kommer aldrig til at ramme dyrets behov helt ved manuelt fodring, men med Twinca Step Lite kan man komme meget tæt på, siger Klaus Strøm Kristensen.