De nye skårlæggere fra Claas leveres i to størrelser, hvor Disco Move 3200 har syv skiver og en arbejdsbredde på 3,0 meter, mens Disco Move 3600 er med otte skiver og en arbejdsbredde på 3,4 meter. Selve skårlæggeren med knivbjælke og eventuel crimperenhed svarer ret nøje, til det der kendes fra Claas Profil-serien. Den store nyhed er ophænget af skårlæggeren, hvor Claas i udviklingen har lagt vægt på, at give skårlæggeren stor bevægelsesfrihed til både at følge jordoverfladen, og til at undvige eventuelle forhindringer.

Høst med høj hastighed

Ifølge Claas er Move-serien udviklet til større traktorer og til skårlægning med højre hastighed. Med det nye ophæng trækkes skårlæggeren fremad, og sammen Active Float, der er en integreret hydraulisk affjedring, giver det mulighed for, at få knivbjælken til at svæve hen over jordoverfalden og tilpasse sig markens konturer. Ophæng giver knivbjælken mulighed for at følge konturerne 400 millimeter under - og 600 millimeter over den indstillede stubhøjde. Ophænget giver også skårlæggeren mulighed for at pendulere på tværs af kørselsretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skårlæggeren løftes af indbyggede hydraulikcylindre, og traktorens frontlift anvendes udelukkende til, at indstille skårlæggeren i den korrekte højde. Højden findes let, ved at sænke skårlæggeren indtil to røde pile ude på ophænget står over for hinanden. Trykket i Active Float indstilles ligeledes hydraulisk, og her viser et stort manometer, hvilket tryk affjedringen er indstillet til.

Med eller uden crimper

Er der tilføjet et F efter modelbetegnelsen betyder det, at skårlæggerne er ude crimper. Er der tilføjet FC efter modelbetegnelsen betyder det at der et monteret crimper med stålfingre, mens FRC betyder at crimpningen sker med gummivalser.

Skårlæggerne kan enten monteres direkte i traktorens frontlift, eller de kan fra fabrikken leveres med en A-ramme. Hydraulikslangerne er som standard med en tydelig farvekodning, og med en markering af hvilken funktion der udføres med de enkelte slanger. Kraftoverføringsakslen er med langtidssmurte kryds, der kun skal have fedt for hver 250 timer.