Abonnementsartikel

Over 75.000 besøgende lagde i søndags vejen forbi en af de 53 økologiske gårde, der indbød nysgerrige til at komme og opleve de forårskåde køers første tur på græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Mejeriforeningen.

Øko-dagen arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med Thise Mejeri, Naturmælk, Osted Mejeri, Øllingegård, Them og Arla med støtte fra EU og Fødevareministeriet samt Mælkafgiftsfonden.

Mejeriforeningen sørgede i år for at 10.000 børn gik hjem med en helt særlig ekstragave, som er udarbejdet i samarbejde med Økologisk Landsforening.

- Vi har lavet en børnebog, som sætter fokus på de forestillinger, som børn kan have om mejeriprodukter. Det er en sjov og spændende historie, som gerne skulle forklare lidt om, hvordan mælkeprodukter rent faktisk bliver fremstillet. I det her tilfælde stillede vi skarpt på kærnemælkskoldskål, fortæller Bjarne Conradsen, der er Undervisningskonsulent i Mejeriforeningen.

Jagten på koldskålskoen

Bogen, som blev delt ud på økodagen, hedder ?Karl og jagten på koldskålskoen.?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karl prøver at finde en koldskålsko ved at give forskellige køer, som jersey og sortbroget, citron og æg, for at de skal producere koldskål i stedet for almindelig mælk. Hvordan det går for ham, vil vi ikke afsløre her. I bogen findes også en opskrift på jordbærkoldskål og historien bag den populære danske spise.

- Det er en hyggelig lille bog, som er letlæselig til dem, der er begyndt selv at kunne læse, men den egner sig også til at få læst højt af far eller mor. Vi vil gerne have, at det er noget, man kan være sammen om ligesom øko-dagen, siger Bjarne Conradsen.

Bogen vil næste gang blive uddelt på høstmarkederne, som afholdes den første weekend i september.