Gode ben og velplacerede yvere. Det bliver der masser af, når nogle af Danmarks bedste mal-kekøer kommer i ringen på Hobro Dyrskue.

Oluf Bøgh, Stenild, kommer med Danmarks bedste holsteinko, og landets bedste DRH-kvie er også med i kampen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- År efter år ser vi, at der bliver uddelt høje point på Hobro Dyrskue. Hobro-området er meget kvægtæt, og mange interesserer sig for avl. Igennem mange år har der blandt egnens mælke-producenter været tradition for at udstille, siger Flemming Floor Jensen, Agri Nord, der er tov-holder på dyrskuet, i en pressemeddelelse.

Traditionsrig titel genoplives

Der bliver derfor hård kamp om den nye titel Miss Hobro, som Hobro Dyrskue i år har valgt at genoplive.

Nu er det blot ikke Hobros smukkeste pige, der skal findes, men Hobro og omegns smukkeste malkeko.

- Vi synes, det er på tide, at der igen uddeles en Miss-titel i Hobro, efter man har nedlagt kåringen af årets smukkeste pige, Ambu-pigen, siger Flemming Floor Jensen.

Køer klar til kamp

93 køer er tilmeldt og kommer til at konkurrere som enkeltdyr og i besætningskonkurrencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke alene garvede udstillere, der kommer til dyrskuet. Dommerne er håndplukkede og har tilsammen mange års erfaring.

Til at dømme malkekvæg har dyrskuet entreret med Søren Christensen og Anders Døssing, mens Palle Larsen og Jacob Ravn tager sig af kødkvæget.

Tilmeldingen af heste er også rigtig flot og er steget fra 43 sidste år til 54 styk i år, mens der er 31 styk kødkvæg og 24 får.