Der er ikke ret mange rødbrogede malkekøer i Danmark, men landets smukkeste ko er ikke desto mindre netop rød-hvid. Det stod klart lørdag, da Landsskuet i Herning kårede de bedste dyr på tværs af de mange kvægracer.

Danmarks Smukkeste Malkeko 2018 blev en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev, mens en sortbroget holstein-kvie fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev Miss Teen. De to malkekøer sejrede i de afsluttende finaler på Landsskuets kvægkonkurrencer lørdag eftermiddag og fik både krans, mavebånd og champagne. Premier Is supplerede som sponsor af begge konkurrencer med både pengepræmier og statuetter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kødkvæg og heste

Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.

En jydsk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.

Publikumsfremgang

Landsskuet blev holdt i fint sommervejr for både dyr, udstillere og gæster. Samlet besøgte 50.700 gæster det landsdækkende dyrskue, der varede i tre dage.

- Det er en fremgang på over 4000 i forhold til sidste år, så vi er særdeles godt tilfredse med årets arrangement, hvor vi blandt andet havde flere hesteaktiviteter. Vi har samtidigt tiltrukket nye udstillere af maskiner og produkter, ligesom vi hele tiden udvikler Landsskuet som formidler af det moderne landbrug til forbrugerne, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.